1 2 3
Zeister Sportsterren 2017 stralen tijdens feestavond bij KNVB

Zeister Sportsterren 2017 stralen tijdens feestavond bij KNVB

Het meisjesteam C1 van Schaerweijde is uitgeroepen tot Sportclub van het Jaar 2017. Dat gebeurde tijdens een feestelijke avond op de KNVB Campus. Het team behaalde het Nederlands kampioenschap in de zaal. Dat was voor de eerste keer in de geschiedenis van Schaerweijde. Sportvrouw van het jaar werd Lucie Akkerman uit Den Dolder. Ze speelt al vijf seizoenen eredivisie vrouwenvoetbal bij PSV in Eindhoven.

Sportman van het jaar

De Zeistenaar Mark Kromeich behaalde de titel Sportman van het Jaar 2017. In dat jaar won hij de Montane Spine Race in Engeland, een zware hardloopwedstrijd over een afstand van ruim 400 kilometer. Mark deed er ruim vijf dagen over met weinig slaap. Hij kwam uiteindelijk als eerste over de streep in Schotland.

Talent van het jaar

Hockeykeepster Florien Buitendijk (ook van Schaerweijde) sleepte de titel Talent van het Jaar in de wacht. Vorig jaar verdedigde ze het doel bij Oranje B1. Johan Baarends werd vrijwilliger van het jaar. Hij kreeg een bokaal uitgereikt voor zijn jarenlange verdiensten als manusje van alles bij voetbalclub Saestum.

Topsporters in jury

De jury bestond uit bekende Zeister namen: hockeyster Eva de Goede, skeleton atleet Joska la Conté, lange afstandsloper Kamiel Maase en wethouder van sport Sander Jansen. De gemeente Zeist is na deze geslaagde avond van plan van de verkiezing van Zeister Sportsterren een jaarlijkse traditie te maken.

De presentatie van deze eerste editie was in handen van Job Boot.

31-05-2018 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl