1 2 3
Vlaams auteur Gert Olefs in tv-studio

Vlaams auteur Gert Olefs in tv-studio

De Vlaamse auteur Gert Olefs (56) was onlangs te gast in de televisiestudio op het Media Park in Hilversum voor een mediatraining. Binnenkort verschijnt zijn boek World Peace 2035. Een appel aan de wereldleiders om het streven naar een wereldomvattende vrede nu eindelijk prioriteit te geven. Volgens Olefs is het Europese continent een voorbeeld van hoe vrede ruim zeventig jaar lang standhoudt. 'Eigenlijk is vrede ons beste exportproduct', aldus de schrijver.

Publiciteit

Met het oog op de lancering van zijn boek in mei en de te verwachten publiciteit wilde hij zich terdege voorbereiden op media-contacten. 'Het is belangrijk om uit te leggen wat mijn drijfveren zijn om dit boek te schrijven. Ik heb er anderhalf jaar aan gewerkt. Veel bronnen geraadpleegd. Dit boek is een begin van een project dat twintig jaar in beslag neemt. In september moet er een beweging op gang komen om vrede in de wereld te bereiken. Ik ben er vast van overtuigd dat het kan', vertelt Gert Olefs. Het voorwoord in het door hemzelf uitgegeven boek is geschreven door Mark Eyskens, de oud-minister van Buitenlandse Zaken van België.

Leerrijke dag

Gert Olefs heeft inmiddels ook in zijn eigen land een mediatraining gevolgd. Maar hij wilde tevens in Nederland kennismaken met de journalistieke gewoonten. Vandaar zijn bezoek aan de tv-studio in Hilversum, waar Job Boot hem een dag lang 'onder handen' nam. Zijn reactie na afloop:'Het was een bijzonder leerrijke en ook erg speciale dag. Veel bijgeleerd. De opnamen die ik op dvd mee naar huis mocht nemen ga ik nog eens grondig bekijken om nog meer lessen te kunnen trekken uit onze vruchtbare samenwerking. Dank hiervoor'.

 

 

 

07-03-2017 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl