Tuberculosefonds wil aandacht in de media

26-08-2017

Tuberculose, kortweg tbc is in Nederland onder controle. De dodelijke infectieziekte maakt evenwel wereldwijd 1,8 miljoen slachtoffers per jaar. Vooral mensen in Aziatische en Afrikaanse landen worden door tbc getroffen. In Nederland is sprake van zo'n duizend gevallen per jaar, die met bestaande medicatie effectief kunnen worden bestreden. KNCV Tuberculosefonds is een Nederlandse organisatie met veel kennis van zaken in de strijd tegen deze infectieziekte.

Effectieve bestrijding

Susan van den Hof is epidemioloog en zet zich al tien jaar in voor tbc-bestrijding. Drie maanden per jaar reist zij de wereld rond om in de kaart te brengen hoe de medische zorg in landen waar tbc heerst effectief kan worden georganiseerd. Om aandacht te vragen voor het werk van de Haagse non-profit organisatie is media-aandacht onontbeerlijk. Niet alleen één keer per jaar op Wereld Turberculose Dag, maar eigenlijk op alle dagen van het jaar. Want hiermee kunnen levens worden gered.

Mediacontacten

'De mediatraining heeft mij handvatten gegeven om nog beter uit te leggen hoe ernstig de ziekte is. Er is simpelweg nog veel werk te doen op het gebied van de bestrijding van de tbc. De Wereld Gezondheids Organisatie, WHO denkt dat tbc is 2035 niet meer voorkomt en wereldwijd onder controle is. Daarvoor zullen op het gebied van verbetering van medicatie nog veel stappen moeten worden gezet. Nu duurt een kuur ter bestrijding van de ziekte minimaal zes maanden. Bij de resistente vorm zelfs twee jaar', aldus Susan van den Hof, die hoopt dat nieuwe medicatie sneller tot genezing leidt en daardoor meer mensen kan helpen.

 

Nieuwsarchief
Logo Linked in Logo Facebook Logo twitter
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl