Spektakel bij onthulling kunstwerk centrum Zeist

02-07-2019

Voor de Wind. Dat is de titel van het kunstwerk van de Amsterdamse beeldend kunstenaar Gabriel Lester. Het werd op 28 juni jongstleden onthuld tijdens een korte ceremonie in het centrum van Zeist. Enkele omwonenden, ondernemers en vastgoedeigenaren hebben samen met de gemeente gekozen voor dit kunstwerk dat moet bijdragen aan de culturele kwaliteit en beleving van de stedelijke omgeving.

Aanwinst

'Een hele aanwinst', vindt wethouder Laura Hoogstraten het kunstwerk. 'Het maakt samen met de houten zitelementen van het Emmaplein een plek van ontmoeting'. Voor de wind is ook tegen de wind, want het winkelgebied stond tot dusver bekend als tochtgat. Gabriel Lester koos voor gestileerde grashalmen die wiegen in de wind. Van onderen zijn de halmen grijs, naar boven toe worden ze steeds groener. Aan de top van elke grashalm zit een lichtelement.

Mondriaanfonds

Bij de onthulling was ook directeur Eelco van der Linden van het Mondriaanfonds aanwezig. Zijn organisatie stimuleert kunst in de openbare ruimte en heeft financieel bijgedragen aan de totstandkoming van dit kunstwerk in Zeist. Eind vorig jaar gebeurde dat met Eden in het Hogewegplantsoen, eveneens in het centrum van Zeist. De kunstwerken maken deel van de Zeister Beeldenroute die begint bij het Slot.

Zeistenaar en journalist Job Boot verzorgde de presentatie tijdens de onthulling van Voor de wind.

Nieuwsarchief
Logo Linked in Logo Facebook Logo twitter
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl