Minister De Jonge omarmt zij-instromers bij Pluryn

14-06-2018

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid heeft de aftrap gegeven voor het project Carrière Switchers bij Pluryn. Eind vorig jaar bewandelde de organisatie voor complexe zorg in Nijmegen en omgeving een ongebruikelijke weg om nieuw personeel te werven. Via een campagne werden zij-instromers gevraagd te solliciteren. Mensen zonder opleiding in de zorg, maar met een hart voor de zorg.

Leren en werken

Pluryn biedt hen een leer-werk traject tegen een normaal CAO-salaris. In samenwerking met twee ROC's in de regio is een speciaal lesprogramma opgesteld. De deelnemers aan dit project zitten 8 uur per week in de schoolbanken en werken 22 uur als begeleider van cliënten van Pluryn.

Veel aanmeldingen

De campagne sloeg aan. Met honderden tegelijk meldden de zij-instromers zich. Uiteindelijk werden zestig kandidaten geselecteerd. Met heel verschillende achtergronden. De een werkte als sales-manager, de ander bij defensie en in de horeca, weer een ander had een verhuurbedrijf van luxe auto's. Ook in leeftijd verschillen de nieuwe zorgmedewerkers. De jongste is 26, de oudste 54.

Vaste baan

Na twee jaar krijgen de carrière switchers, zoals Pluryn ze noemt, een vast contract en kunnen ze blijvend aan de slag als medewerker in de zorg.

Minister De Jonge toonde zich bij de lancering van het project heel enthousiast. De zorgsector heeft de komende jaren 100 tot 125 duizend mensen nodig. Daarvoor heeft de minister een masterplan gepresenteerd. Er is door het kabinet extra geld uitgetrokken om de tekorten weg te werken. 'Maar daarvoor heb ik organisaties als Pluryn heel hard nodig om op onorthodoxe wijze nieuw personeel aan zich te binden'.

 

Nieuwsarchief
Logo Linked in Logo Facebook Logo twitter
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl