Kledingsector wil verduurzamen

05-11-2019

De kleding- en textielindustrie wil verduurzamen. Twee jaar geleden sloegen ondernemers en overheidsorganisaties de handen in elkaar. Door een convenant te sluiten wil de sector zich de komende jaren inspannen om tot een duurzame kleding- en textielindustrie te komen.

Studio Anneloes

Een van de deelnemers aan het convenant is Jan-Willem van Loon van Studio Anneloes uit Amsterdam. Voor hem is het streven naar een duurzame kledingindustrie belangrijk voor zijn eigen toekomst, maar vooral die van zijn kinderen. 'We willen kleding verkopen die op een verantwoorde manier is geproduceerd. Waarbij geen kinderarbeid te pas komt. Kleding die onder goede sociale omstandigheden is gemaakt'. 

Mediatraining

Om deze boodschap ook op een effectieve manier uit te dragen bezocht Jan-Willen onze tv-studio in Hilversum voor het volgen van een mediatraining. Hij deed dat samen met enkele collega's die ook het convenant voor een duurzame kleding- en textielindustrie hebben ondertekend. De training was geïnitieerd door branchevereniging InRetail.

Reactie na afloop

Ondernemer Jan-Willem van Loon wilde na een dagje trainen in de tv-studio dit met ons delen:

'Bedankt voor de uiterst leerzame en vooral plezierige dag. Direct aan de slag!! Je hebt mij inzicht gegeven in mijn sterke maar vooral ook zwakke presentatie skills. Jouw praktische tips en technieken die ik direct kon toepassen in de oefeningen, hebben mij gedurende de dag gelijk geholpen mijn skills te verbeteren. Met jouw ervaring en een flinke dosis humor heb je ons  meer vertrouwen gegeven om beter met de media om te gaan. De tijd vloog voorbij en ik vond het jammer dat de dag al om was'.

 

Nieuwsarchief
Logo Linked in Logo Facebook Logo twitter
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl