Jaarlijkse meeting van Invest in Holland succes

08-11-2017

De locatie dit jaar? Het AFAS AZ stadion in Alkmaar. Een sportieve omgeving in Noord-Holland voor de Masterclass 2017, georganiseerd door het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA). Zo'n 160 deelnemers. Regio-partners en medewerkers van die NFIA, van wie een groot aantal werkzaam is op Nederlandse ambassades en consulaten overal in de wereld. Ze spannen zich in om buitenlandse bedrijven te interesseren om in Nederland te investeren. Vandaar het motto: Invest in Holland. Eén keer per jaar komen ze over om elkaar te inspireren en even bij te praten.

Stand van zaken

Dit keer trad Noord-Holland-Noord op gastheer. Vandaar een woord van welkom van gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Jaap Bond. Tijdens het plenaire gedeelte van de Masterclass 2017 gaf NFIA-commissaris Jeroen Nijland de stand van zaken weer. Dit jaar zijn door investeringen van buitenlandse bedrijven in Nederland ruim 11-duizend nieuwe banen gerealiseerd. De verwachting is dat dit aantal het komend jaar nog zal worden overtroffen.

Autocoureur

Als bron van inspiratie hield Tom Coronel een uur lang de aanwezigen op onderhoudende bezig door te verhalen over zijn leven als autocoureur. In januari neemt hij samen met zijn tweelingbroer Tim voor de vijfde keer deel aan de Dakar-race door Zuid-Amerika. Coronel vertelde over ontberingen tijdens races als deze, maar dat doorzettingsvermogen hem altijd aan de finish hebben gebracht. Ook vertelde de autocoureur over zijn vroegtijdige activiteiten als ondernemer op het gebied van e-commerce, waarvoor hij in 2011 werd onderscheiden.

In de middaguren volgden druk  bezochte workshops over Innovatie in acquisitie en Operational Excellence. Ter afsluiting werd onder leiding van dagvoorzitter Job Boot een terugkoppeling gehouden in de vorm van korte interviews over de opbrengst van de brainstormsessies.

 

Nieuwsarchief
Logo Linked in Logo Facebook Logo twitter
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl