Experts in podcast over verduurzaming kledingbranche

09-07-2020

Verduurzaming van de kledingindustrie. Een actueel thema, dat gespreksonderwerp was van een podcast met drie tafelgasten uit de branche. Steeds meer kledingbedrijven in Nederland zijn actief bezig met verduurzaming. Een van die bedrijven is Studio Anneloes uit Amsterdam, gespecialiseerd in fashion voor vrouwen. In 2006 gestart met als doel de collectie kleding die zij in ruim driehonderd winkels en online aanbiedt zo duurzaam mogelijk te laten zijn.

Experts

In de podcast kwamen drie gasten aan het woord: Jan-Willem van Loon, eigenaar van Studio Anneloes, retailexpert Marjolein Mesman en Henk van Dop van Ecochain, een milieuplatform dat bedrijven adviseert op het gebied van verduurzaming, waaronder Studio Anneloes.

Inspireren

In een bijna drie kwartier durende uitzending gingen de drie gasten onder leiding van presentator Job Boot in op de vele aspecten van een duurzaam merk en hoe je retailers en personeel in modezaken informeert en inspireert. Henk van Dop vertelde over meten=weten in de productieketen. Door veel data te verzamelen en die te vertalen in een QR-code geeft dat de consument meer informatie over waar, hoe en van welke stoffen of materialen een kledingstuk is vervaardigd.

 

Nieuwsarchief
Logo Linked in Logo Facebook Logo twitter
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl