Dagvoorzitter host tijdens webinar

24-04-2020

Het zou een fysieke bijeenkomst worden in Den Haag. Maar de coronacrisis verhinderde dat. Daarom is voor de presentatie van de aangepaste plannen van AnnA gekozen voor een webinar. En dat vond plaats op dinsdag 21 april jongstleden. De live-uitzending werd gevolgd door meer dan 200 kijkers, die zich van tevoren hadden aangemeld bij de organisatie, MRP Development en Vorm Ontwikkeling.

Nieuwbouw

Het gaat om nieuwbouw in Den Haag op de plaats waar nu het voormalig ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid staat. Dat gebouw is al tien jaar geleden door de ambtenaren verlaten. Het doet tegenwoordig dienst als locatie voor opleidingsinstituten en biedt huisvesting aan starters en statushouders. Maar een groot deel van het omvangrijke pand staat leeg.

Herontwikkeling

Het ontwerp voor herontwikkeling komt van architectenbureau Rijnboutt uit Amsterdam. Vorig jaar zijn zes participatiebijeenkomsten gehouden voor omwonenden, belanghebbenden en andere geïnteresseerden. Veel kritiek was er toen op de hoogbouw en het volume van de nieuwbouw. De plannen zijn nu aangepast. Twee van de zes torens zijn geschrapt, evenals een derde aan het aantal woningen. Ook is er in het vernieuwde plan meer ruimte voor groen.

Presentatie

Het webinar werd gepresenteerd door journalist/dagvoorzitter Job Boot. Gasten aan tafel waren Jac Huijsmans van MRP Development, John Monden van Vorm Ontwikkeling en Richard Koek van Rijnboutt. Quadia in Hilversum deed de technische verzorging.

www.soza-denhaag.nl

 

Nieuwsarchief
Logo Linked in Logo Facebook Logo twitter
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl