Bellevue: ambitieus nieuwbouwproject bij Den Haag Centraal

02-09-2020

Bellevue: dat is de naam van een ambitieus nieuwbouwproject bij Den Haag Centraal. Vastgoedbeheerder PATRIZIA en andere eigenaren van gebouwen hebben de eerste aanzet gegeven voor de ontwikkeling van een plan. Via een webinar onder leiding van journalist Job Boot werd dat plan gepresenteerd aan omwonenden en andere belanghebbenden. Aan het gesprek namen deel Richard Koek, stedenbouwkundige van Rijnboutt Architecten en Steven Hokken, gebiedscoördinator van de gemeente Den Haag en verantwoordelijk voor de omgeving van Den Haag Centraal.

Nieuwe woningen

Den Haag groeit en heeft dringend behoefte aan nieuwe woningen en plekken om te werken. Voor huidige en toekomstige Hagenaars. Het gebied rondom station Den Haag Centraal biedt kansen. Maar daarvoor is wel nodig een gedegen en duurzaam plan van aanpak.

Stellingen

Tijdens de eerste interactieve online bijeenkomst konden kijkers vragen stellen aan de studiogasten. Ook reageerden zij op drie stellingen. Uit de eerste reacties bleek dat vrijwel iedereen vindt dat het gebied tussen Centraal Station en Herengracht een flinke opknapbeurt verdient. Hoogbouw op deze locatie wordt niet als bezwaarlijk gezien. Op de laatste vraag hoe men denkt over het gepresenteerde plan antwoordde 61% positief. Voor de gemeente Den Haag en de ontwikkelaars een bemoedigende uitkomst.    

Het webinar is terug te zien op www.bellevue-denhaag.nl

 

Nieuwsarchief
Logo Linked in Logo Facebook Logo twitter
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl