1 2 3
Media workshop voor wethouders energietransitie

Media workshop voor wethouders energietransitie

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) organiseerde in Driebergen een Masterclass voor wethouders energietransitie. Daar was veel belangstelling voor. De verduurzaming van Nederland houdt de samenleving bezig en politici moeten keuzes maken, bijvoorbeeld over welke wijken in hun gemeente als eerste van het gas af gaan. Hoe maak je beleid duidelijk aan de inwoners?

Omgaan met media

Een van de onderdelen van deze tweedaagse masterclass was een workshop Omgaan met de media. Journalist Job Boot en cameraman Frans Sman gaven op prikkelende en enthousiaste wijze een inkijkje in de wereld van de media. Op interactieve wijze werden de wethouders aan de tand gevoeld over hun contacten met de journalistiek. 

Eigen visie

Al eerder tijdens de koffiepauze gaven enkele deelnemers tijdens korte interviews hun visie op hoe de energietransitie in hun gemeente verloopt en wat daarbij de struikelblokken zijn. De gefilmde impressie vormde onderdeel van de workshop. Dat leverde bij de deelnemers herkenning op en af en toe een gulle lach. De reacties op de workshop waren zeer positief.

 

 

 

17-02-2023 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl