1 2 3
Netwerkbijeenkomst bij koninklijke marine over innovaties

Netwerkbijeenkomst bij koninklijke marine over innovaties

Innovaties geven de economie een belangrijke impuls. Tijdens de Marinedagen in Den Helder werd op een netwerkbijeenkomst bij de Koninklijke Marine een viertal succesverhalen gepresenteerd. 'Belangrijk om van elkaar te leren', vonden de tachtig deelnemers die uit alle delen van Nederland waren gekomen om te luisteren naar innovatieve concepten. Zo vertelde Anita Veenendaal, commercieel directeur van KeyKeg uit Den Helder hoe haar bedrijf in enkele jaren tijds is uitgegroeid tot een belangrijke wereldspeler op het gebied van lichtgewicht recyclebare fusten. Ze worden gebruikt door de drankenindustrie. Inmiddels exporteert het bedrijf naar 82 landen.

Duurzaamheid

Andere inleider was Ronald van Bemmel van Softs Systems uit Eindhoven. Zijn bedrijf is een start-up met als doel organisaties duurzamer maken door gebruik te maken van zonne-energie. De besparingen die dat oplevert moeten bedrijven volgens hem investeren in verdere maatregelen op het gebied van duurzaamheid. Simon Jagers van SemioticLabs uit Leiden vertelde hoe aan de hand van kunstmatige intelligentie faalgedrag van motoren kan worden voorspeld. Daarmee kunnen aanzienlijke kostenbesparingen worden verwezenlijkt.

Gaming

Ten slotte maakte Jonathan Pan van Amazon zijn toehoorders enthousiast voor e-Sports. Een inspirerend verhaal over de toekomst van gaming. Volgens Pan is het Internationaal Olympisch Comité geïnteresseerd in gaming en zou het best wel eens onderdeel kunnen worden van de Olympic Games in 2024.

 

 

29-06-2017 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl