'Een stem om te koesteren,
mijn instrument'

'Een stem heb je van nature. Vroeger als klein kind speelde ik al het mannetje van de radio. Dat is later wel uitgekomen. Mijn stem als instrument en handelsmerk. Als presentator van het nieuws, als voice-over. Ook bij congres of symposium word ik vaak herkend aan mijn stem'.

Video: Wat als we allemaal één dag geven. Hoe zou Zeist er dan uitzien? Dan kunnen we samen grote maatschappelijk uitdaging aangaan in ons dorp. Dat is de kracht van het netwerk van Samen voor Zeist.

Job Boot als omroeper

Een film kan mooi zijn, de stem die het commentaar inspreekt moet daarbij passen. Als voice-over honderden films ingesproken. Voor televisie (documentaires, actualiteitenprogramma's, tv-overzichten), bedrijfsleven en overheid. Op zakelijke toon of juist invoelend. 'Een stem met autoriteit: geloofwaardig en betrouwbaar', zeggen opdrachtgevers.

Radiostem

Van 1977 tot 2017 als journalist/programmamaker/nieuwslezer verbonden aan de publieke omroep. Tal van radioprogramma's gemaakt. Over markante mensen en voor jongeren. Constante factor al die jaren: de actualiteit. Duizenden uren nieuws- en actualiteitenprogramma's gepresenteerd, waaronder Met Het Oog Op Morgen. Vanaf 1979 tot 2012 freelance nieuwslezer en presentator actualiteitenprogramma's bij de Wereldomroep. Vanaf 1980 tot april 2017 freelance nieuwslezer/redacteur bij de NOS.

 

Aankondiging voor congres & seminar

De dagvoorzitter kan een congres of seminar openen, maar eigenlijk is dat de taak van de gastheer of -vrouw. Om die een handje te helpen is de voice-over een uitkomst. Een stem buiten beeld die met kracht en verve de start van het programma aankondigt. Pittig muziekje erbij. Publiek meteen stil. Er is aandacht voor de inhoud! Een speelse vorm als opening van een congres of seminar.

Zo klink ik:

Presentator actualiteiten Wereldomroep

Voice over

Voice-over voor de Juridische Academie. Onderwerp: Live Online Colleges


Voice-over bij Flesst, innovatieve toepassing dakbeheer.

Voice-over innovatiefilm in opdracht van Nefarma, koepelorganisatie farmaceutische bedrijven Nederland.

Nieuwslezer NOS-Journaal

 

Kledingsector wil verduurzamen
Kledingsector wil verduurzamen
De kleding- en textielindustrie wil verduurzamen. Twee jaar geleden sloegen ondernemers en overheids...
Lees meer
Spektakel bij onthulling kunstwerk centrum Zeist
Spektakel bij onthulling kunstwerk centrum Zeist
Voor de Wind. Dat is de titel van het kunstwerk van de Amsterdamse beeldend kunstenaar Gabriel Leste...
Lees meer
Logo Linked in Logo Facebook Logo twitter
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl