‘Ik vind het lastig om tijdens een interview kort en bondig te formuleren, help!’

‘Ruim twintig jaar geleden begon ik als mediatrainer bij de NCRV in een radiostudio. Meteen kreeg ik enthousiaste reacties. Ik ben een doener, niet te veel theorie, we gaan direct aan de slag. Ik geef je graag tips om zo goed mogelijk uit de verf te komen tijdens een interview.’
- Job Boot

Media training door Job Boot

Mediatrainer

Mediatrainingen? Het aanbod is groot. Juist in de combinatie journalistiek & communicatie schuilt een unieke formule. Job Boot heeft veertig jaar ervaring met live-radioprogramma’s en is nog steeds actief als interviewer, discussieleider en presentator tijdens congressen en symposia. Vanuit die brede journalistieke ervaring weet hij als geen ander hoe je op de meest effectieve manier de media te woord moet staan. Wat wil de journalist van jou? Wat is de kern van je onderwerp? Hoe kun je daar het best over communiceren? Formuleer helder, kort en compact. Kom met praktische voorbeelden!

Praktisch

In kleine groepen aan de slag of individueel. Met camera en microfoon. Voor radio en/of televisie. Confronterend, maar heel leerzaam. Praktisch gericht. We laten zien en horen wat goed gaat en vóóral wat beter kan. Op locatie of in een televisiestudio. Altijd een trainingsprogramma op maat. En succes gegarandeerd! Lees de reviews elders op deze pagina.

Interview voorbereiden

Tijdens de mediatraining staat het interview centraal. Hoe bereid je je voor op een interview, welke vragen kun je verwachten, moet je op elke vraag antwoord geven? Maar ook: hoe ga je om met journalisten? Het gaat om respect en gelijkwaardigheid, maar de journalist houdt wel de microfoon of pen vast. En bepaalt uiteindelijk wat er wordt uitgezonden of wat er in de krant komt. Of kun jezelf sturen welke boodschap de wereld ingaat? Interviewen is een vak, maar geïnterviewd worden vraagt ook om de juiste instelling en houding... Met zijn jarenlange ervaring kan Job Boot je daarbij begeleiden.


Mogelijkheden:

  • individuele mediatrainingen
  • trainingen in groepsverband tot maximaal vijf personen
  • trainen in tv-studio of op locatie met camera
  • programma op maat

En verder:

  • interview training (verschillende stijlen)
  • media awareness
  • presentatie training (voor publiek)
  • interactief presenteren

Laura Jansen (KNMT): 'Super presentatietraining. Heeft mijn zelfvertrouwen vergroot. Ontspannen presentatie verzorgd voor bijna afgestudeerde tandartsen. Praktische tips over houding en intonatie meteen toegepast'.

Kijk ook op www.mediasummerschool.nl voor media- en presentatietrainingen tegen gereduceerd tarief in de maanden juli, augustus en september

Ervaringen:

Milou van de Streek, Ambulance IJsselland:

'Een vruchtbare en productieve dag. Zelfvertrouwen gegroeid bij optreden voor camera. De training heeft ons ook geleerd meer naar inhoudelijke vraagstukken binnen onze organisatie te kijken. Dat heeft echt toegevoegde waarde'. 

Milou

Agnes Holtjer, secretaris Koninklijke Horeca Nederland:

'Uiterst professionele setting met heel veel tips van bevlogen en ervaren trainers. De aanwijzingen om ons standpunt helder en bondig te verwoorden neem ik zeker ter harte'.

Joris Bengevoord, burgemeester Winterswijk:

'Door de realistische aanpak in de training kom je tot goede inzichten. Job Boot geeft praktische handvatten aan die passen bij mijn persoon.

 

Gert Olefs, Vlaams auteur van boek World Peace 2035:

'Bijzonder leerrijk. Vooral praktisch gericht en daardoor heel zinvol'.

Peter Bevers, bestuurder R&B wonen, Heinkenszand:

'Bevlogen en inspirerende coach. Compact programma. Intensief en leerzaam maar in de juiste balans. Prettige sfeer. Complimenten!'


Thijs van Beem, oud-burgemeester Winterswijk:

'Erg goed, de mediatraining van Job Boot. Deskundig, inspirerend met veel vaart, to the point en met veel humor'.

Harry Vogelaar, bestuurder Syndion gehandicaptenzorg, Gorinchem:

'Intensieve en leerzame ervaring. Job is een geroutineerd journalist. Hij maakt je bewust van je valkuilen, maar versterkt ook je vertrouwen om media te bedienen. Je vergeet dat het een training is! Daarnaast is Job iemand die zorgvuldig met je omgaat. Door hem durf je je kwetsbaar op stellen. Een unieke leerervaring.'

Juul Zwinkels, FSC, Utrecht:

'Met iedere oefening weer een stap vooruit gegaan. Goede sfeer, prettige omgeving. Job geeft je met al zijn kennis en ervaring de juiste tips en tricks om je trainingsdoelen te bereiken. Bedankt!'

Burgemeester René Verhulst, destijds van Goes, nu van Ede:

'Een intensieve dag. Die leverde voor B&W van Goes niet alleen meer inzicht in de omgang met de media op, maar ook direct toe te passen nuttige handreikingen en tips. Theorie en praktijk gaan zo hand in hand'

Nienke Kessels, voorzitter Landelijke Organisatie Van Aspirant Huisartsen:

'Een mediatraining zoals een mediatraining bedoeld is: meteen een microfoon voor je neus en oefenen maar. Van een face-to-face interview, naar een radio-interview naar een televisie-interview, en dat in nog geen 4 uur tijd. Perfect timemanagement van Job Boot en een steile leercurve voor ons als bestuur. Bedankt!'

Rob Dijkstra, huisarts en voorzitter Nederlands Huisartsen Genootschap:

'De mediatraining door Job Boot was de ideale combinatie van het krijgen van adviezen over de boodschap, aandacht voor non-verbale communicatie, live-oefenen in de tv-studio en waardevolle feedback op eerdere mediaoptredens'.

André Hertog, directeur NV Irado, Schiedam:

'Inspirerend en waardevol. Door oefening en prettige coaching kregen wij handvatten om de media als kans te benutten. Een buitengewoon goede investering'.

Marlies Eijsink, communicatie adviseur Verenigde Scholen J.A. Alberdingk Thijm (primair en voortgezet onderwijs in het Gooi):

'De mediatraining is heel positief beoordeeld. Een intensieve dag met veel praktijkopdrachten en individuele aandacht. Het potentieel van elke deelnemer wordt benut en naar een hoger plan getild. Het lukt ons allemaal aan het einde van dag een goed en bruikbaar interview te geven. Petje af'.

Kledingsector wil verduurzamen
Kledingsector wil verduurzamen
De kleding- en textielindustrie wil verduurzamen. Twee jaar geleden sloegen ondernemers en overheids...
Lees meer
Spektakel bij onthulling kunstwerk centrum Zeist
Spektakel bij onthulling kunstwerk centrum Zeist
Voor de Wind. Dat is de titel van het kunstwerk van de Amsterdamse beeldend kunstenaar Gabriel Leste...
Lees meer
Logo Linked in Logo Facebook Logo twitter
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl