1 2 3

CV

Job Boot

CV Job Boot (1954)

Tijdens zijn opleiding aan de School voor de Journalistiek in Utrecht al begonnen als schrijvend journalist. Bij de lokale, later regionale krant. Werkte 40 jaar (1977 - 2017) voor de Publieke Omroep (NCRV, Wereldomroep, NOS). Als journalist en programmamaker, als (eind)redacteur en presentator. Was tot april 2017 bijna vier decennia freelance nieuwslezer/redacteur (NOS-radio) en voice-over (NOS-Journaal).
Ontpopte zich als de jongste presentator van Met het Oog op Morgen. Bedacht radioprogramma's en werkte mee aan televisieformats. Maakte tal van videoproducties. Sprak commentaar in bij honderden documentaires voor televisie en films voor overheid en bedrijven.

Nog altijd actief als dagvoorzitter tijdens congres en/of symposium. Werkt vanuit een journalistieke houding. Kritisch, snel en betrokken. Is gespreksleider, interviewer en/of presentator. Wordt gewaardeerd om zijn heldere en vertrouwde stem! Weet complexe zaken te vertalen in heldere teksten.

Verzorgt verder media- en presentatietrainingen voor woordvoerders van bedrijven, organisaties en instellingen. Dat kunnen ceo's zijn of leden van de Raad van Bestuur, maar ook communicatie professionals die hun vaardigheden willen aanscherpen. Is ook inzetbaar als trainer op het gebied van crisiscommunicatie. Belangrijkste doelstelling: deelnemers bewust maken van kansen en mogelijkheden, hen een spiegel voorhouden en hun communicatie via de (sociale) media naar een hoger plan tillen.

RTV-programma's:

NCRV-radio: Rozegeur en Prikkeldraad, De Nieuwe Rozegeur, Coupe Soleil, De Tafel van Vier, Maandag Morgen Magazine, Wie Weet Waar Wilem Wever Woont, Op Stap, Tussenuur, Lunchpakket en Reislustig, reislastig

NCRV-televisie: De Stoel, Rondom Tien (voice-over), Kerk Vandaag (voice-over) en De Rijdende Rechter (voice-over)

AVRO-televisie: Opium (voice-over)

NOS-radio: NOS-Journaal, Met Het Oog Op Morgen, NOS Actuele Zaken

NOS-televisie: NOS-Journaal (voice-over) en Panoramiek (buitenlandrubriek NOS, voice-over)

Radio Nederland Wereldomroep: nieuwslezer en presentator actualiteitenprogramma's 

Opleiding: h.b.s.-a, Zeist en School voor de Journalistiek, Utrecht
Burgerlijke staat: getrouwd, twee kinderen
Hobby's: sport (zwemmen, fitness, fietsen, wandelen), reizen, lezen

 

Maak je website met Websitemachine.nl